Dat is niet zo te zeggen. Het leven gaat zijn eigen weg. Wat ik wel kan zeggen is dat klachten vanuit Oosters begrip vaak een teken zijn van koude in het lichaam (kou waar je je overigens niet bewust van hoeft te zijn). Het autonome zenuwstelstel is uit evenwicht en het zelfgenezend vermogen van het lichaam functioneert niet meer optimaal. De specifieke warmte van de Ito Thermie behandeling, en de diepgaande ontspanning die dat geeft, geven het autonome zenuwstelsel ruimte voor herstel. Het genezingsvermogen (immuunsysteem) kan weer optimaal gaan functioneren. Dit is een autonoom proces en heeft zijn eigen weg. Herstel kan (in eerste instantie) op een ander vlak liggen dan gedacht. Warmere voeten en handen zijn bijvoorbeeld ook een teken van herstel van het immuunsysteem. Hangt de klacht samen met een van de belangrijkste bronnen van koude, dan vraagt dat zorg. Vanuit Oosters begrip zijn lichaam en geest een. Ito Thermie geeft een ontspanning die bijdraagt aan een liefdevolle verbinding tussen lichaam en geest (zie Natsukashi).

Bij pijn en spanning geeft Ito Thermie doorgaans direct verlichting.

Ik heb jarenlange ervaring met Ito Thermie therapie en weet dat Ito Thermie het genezingsproces ondersteunt en de natuurlijke genezing van binnenuit bevordert. Meer hierover kan je lezen bij het immuunsysteem. Met welke klacht je ook komt, in de basis is de behandeling hetzelfde. Ito Thermie therapie spreekt het hele lichaam aan om de balans te herstellen. De weg naar herstel zal voor ieder persoon anders zijn, ook bij vergelijkbare klachten.

Bij een verwonding van buitenaf behandel ik locaal, door met de geneeskrachtige rook over de verwonding te blazen (EHBO). Dit geeft direct verlichting van pijn en activeert het herstel. Bij andere klachten wordt het gehele lichaam aangesproken, met extra aandacht voor specifieke pijnpunten. Blazen en gebruik van de zogenaamde Ito Thermie scope kan ook extra ondersteuning geven tussen behandelingen in. Dat kan je in veel gevallen ook zelf thuis.

Dit verschilt per persoon. Doorgaans een aangename gevoel van rust, openheid, ontspanning en verlichting van pijn. De warmte kan langere tijd voelbaar blijven. Heb je kou, verdriet of vermoeidheid vastgehouden, dan kan dat vrij komen, en hernieuwde ruimte geven daarna. Drink voldoende water, en matig met koffie of alcohol direct na de behandeling en de dag erna.

Om een meer diepgaande verandering op gang te brengen zijn vaak zo’n vijf behandelingen nodig. Dat kan een verandering in het herstel van je klacht zijn, maar kan evenzogoed een verandering zijn op een ander vlak, die pas in tweede instantie verband blijkt te houden met je klacht. Warmere handen en voeten zijn ook een teken van herstel van het immuunsysteem.

Dat kan. Een aspect van Ito Thermie is wat ze in Japan ‘Natsukashii’ noemen ofwel terugkeer naar je oorsprong. Dit kan ervaren worden als een tijdloze ruimte. Een gevoel van herboren zijn. Onschuld. Een meditatieve staat. Verstilling.

Eet of douche een half uur voor (en een half uur na) de behandeling met mate (of niet). Dan komt de warmtewerking van Ito Thermie therapie het meest tot zijn recht. Zorg voor een onderbroek waar je je prettig in voelt. Topje of BH kan je aanhouden als dat ontspanning geeft. En neem een grote (hand)doek mee om op te liggen, als je die hebt. Anders zijn ze aanwezig in de praktijk. Je mobile graag uit of op vliegtuigstand.

De ingang van Nico Scheepmakerpad 2 zit aan de H. R. Holstraat,  om de hoek bij het begin van het Nico Scheepmakerpad (even kant).