Ito Thermie therapie is gebaseerd op het heilzame effect van warmte (Thermi-sche energie) en geneeskrachtige planten. 

 

Ontstaan

De methode is in 1929 ontwikkeld door de Japanse arts Kin Itsu Ito (1883-1963). Hij heeft zich als arts eerst gespecialiseerd in de Westerse geneeskunde en heeft pas later de waarde van de Oosterse geneeskunde in zijn werk betrokken. Toch vond hij in beide niet wat hij zocht voor zijn cliënten om gezond te blijven.

 

Na jarenlang onderzoek en klinische studies heeft hij zijn pogingen gestaakt en is gaan mediteren. Na 93 dagen intensieve meditatie heeft hij zijn inzichten voor de Ito Thermie therapie gekregen. Een methode waarmee hij veel mensen verder heeft kunnen helpen. Bovenal is de Ito Thermie therapie bedoeld voor mensen om zelf thuis te gebruiken, om zo zichzelf in balans te houden. In Japan is dit een wijdverbreid gebruik.

 

Ito Thermie combineert een wetenschappelijke basis met Oosterse principes uit de acupressuur, de shiatsu massage en het holistisch mensbeeld.

 

Diepgaande ontspanning

De behandeling met warmte geeft een diepgaande ontspanning in je gehele lichaam. Het brengt rust in je hoofd (het brein komt in een zogenaamde alfa staat). En een hernieuwd besef van aanwezigheid.  Natsukashii zeggen ze in Japan, wat zoveel betekent als terugkeer naar je oorspronkelijke zelf.

 

“ik voel met net zo kalm en ontspannen als na een heel weekend retraite”

 

 

Ito Thermie therapie ondersteunt de bloed- en lymfecirculatie, de slijmvliezen en de stofwisseling, het functioneren van spieren, gewrichten organen en verlicht bij pijn (meer).

Herstel van het immuunsysteem

Bij blijvende spanning (stress) verliest het natuurlijk immuunsysteem zijn kracht. Het sympathische zenuwstelsel wordt (onbewust) te vaak en te lang aangesproken. De witte bloedcellen die voor een gezonde afweer, opbouw en genezing zorgen worden niet meer in de juiste verhoudingen aangemaakt (lees meer).

Een comfortabele Ito Thermie behandeling brengt het lichaam in een staat van diepgaande ontspanning en rust waarin het autonome zenuwstelsel zijn evenwicht kan hervinden en de balans in het immuunsysteem zich kan herstellen. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam keert bij evenwicht terug.

 

Geneeskrachtige planten

De Ito Thermie staafjes bestaan uit medicinale planten die in Japan al eeuwenlang worden gebruikt bij pijn en ziekte, zoals het blad van de Japanse mispel (loquat leave) en de Japanse ceder, dennennaalden, bijvoetblad (moxa) en kaneel. De geneeskracht van deze planten wordt opgenomen via de huid en de luchtwegen en ondersteunt bij pijn en ziekte.

Ito Thermie therapie ontleent zijn kracht aan het samenspel van de massage met warmte, het gebruik van geneeskrachtige planten en infra-rood.